Wat kunt u van een makelaar verwachten als u online een huis koopt?

Wat kunt u van een makelaar verwachten als u online een huis koopt?

Makelaar

Een high street makelaar rekent een commissie op elke verkoop, terwijl een online makelaar over het algemeen een vast tarief berekent. Het is de verantwoordelijkheid van de verkoper om de makelaar te betalen. Als u echter overweegt een woning van een online makelaar te kopen, moet u weten wat u van het proces kunt verwachten. Bovendien moet u geen bod doen dat hoger is dan uw budget. Geen enkel huis is het waard om uw financiën op het spel te zetten om te kopen, dus zorg ervoor dat uw bod realistisch en eerlijk is.

Bovendien kunt u onderhandelen over een verkopersincentive, die kan variëren van een percentage van de verkoopprijs tot een vast bedrag Alpha Makelaardij Makelaar Gouda. Een verkopende makelaar kan bijvoorbeeld 3% van de verkoopprijs in rekening brengen, terwijl een andere makelaar 2,5% van de uiteindelijke prijs kan bieden. De hoogte van de commissie die u betaalt, is afhankelijk van de hoeveelheid werk die uw makelaar doet. Incentives zijn echter altijd bespreekbaar. Voor de meeste mensen is een vast bedrag niet de moeite waard om te betalen.

De taak van een makelaar is om uw huis te verkopen. Hoewel dit een moeilijke taak kan zijn, is het noodzakelijk om creatieve taal te gebruiken bij het praten over het onroerend goed. Bij een typische verkoop van onroerend goed kan een huis worden omschreven als 'huiselijk', maar voor een niet-makelaar in onroerend goed kan deze beschrijving betekenen dat het klein is of uitgebreide renovaties nodig heeft. Als u eenmaal het verschil begrijpt tussen 'huiselijk' en 'rijp voor investeringen', kunt u onderhandelen over een hoger of lager bod.

Klik op de link: https://alphamakelaardij.nl/