Wat is een Bullet Journal en kan het me helpen gemotiveerd te blijven?

Wat is een bullet journal

Wat is een Bullet Journal en kan het me helpen gemotiveerd te blijven?

Wat is een bullet journal? Dit artikel bevat wat je nodig hebt om nu aan de slag te gaan! Wat is een bullet journal? Het is een dagboek waarin je schrijft in de marge van het dagelijks leven. Het belangrijkste doel van een Mylovelynotebook.nl bullet journal is om je voortgang bij te houden, maar het kan ook worden gebruikt om persoonlijke gebeurtenissen en dingen die net in je dagelijkse leven opduiken vast te leggen.

Stel dat u een enorme lijst met dingen heeft die u moet doen, maar dat u niet echt weet waar u moet beginnen of zelfs hoeveel alles kost. Met digitale bullet journaling kunt u op elk moment in uw dagboek schrijven en de kosten onderaan de pagina noteren (of zelfs onder de kosten op een downloadbare kalender als u de digitale look verkiest). Wanneer u zich klaarmaakt om dat volgende grote project aan te pakken, kunt u teruggaan naar uw dagboek en kijken of u genoeg geld hebt gespaard om het mogelijk te maken zonder uw budget te belasten. Dit is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een digitaal dagboek: het houdt alles gemakkelijk en duidelijk bij. Uw planner is er altijd, ook als u niet thuis bent.

Een ander hulpmiddel waarmee digitale bullet-journals u kunnen helpen, is een gewoonte-tracker of clicker. Als je de goede dingen opschrijft over waar je ook aan werkt, kun je een 'goede zaak'-tracker schrijven. En als je gewoonte-tracker veel begint te rinkelen, kun je het beschouwen als een signaal om je focus te veranderen – misschien eet je een betere maaltijd of koop je een nieuwe outfit. U kunt zelfs bijhouden met welke gewoonten u het meest succesvol bent door een iPhone-app te downloaden of een clicker te gebruiken om uw focus te activeren wanneer u het overeenkomstige deel van uw gewoonte-tracker gebruikt. De sleutel is om consistent te zijn met uw tracking en uzelf te belonen met kleine successen. Door gewoontes bij te houden die u helpen uw doelen te bereiken, kunt u gemotiveerd en op het goede spoor blijven.

Site bezoeken voor meer info: http://mylovelynotebook.nl/