Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Waar komen metrotegels vandaan?

Metrotegels zijn een ongelooflijk populaire decoratieve tegel voor zowel huishoudelijke als commerciële toepassingen. Hoewel het in de VS niet zo gebruikelijk is om een tegel op deze manier te vinden, groeit de populariteit van deze vorm van tegel in Europa. De reden hiervoor is dat veel mensen in plaatsen als Parijs, waar veel nadruk ligt op creativiteit, de voorkeur geven aan unieke materialen en technieken bij het bouwen van iets nieuws of het renoveren van oude gebouwen. Zo zorgt het uitgebreide gebruik van beglazingsmaterialen in Parijs ervoor dat je op de trottoirs van Parijs vaak verschillende interessante glassoorten kunt vinden, waardoor je ongebruikelijke ontwerpen kunt maken of gewoon iets anders kunt maken.

Metrotegels zijn gemaakt van cement. Veel landen, waaronder Frankrijk en het VK, hebben de neiging om hun eigen metrotegel van cement te produceren, maar andere landen importeren het gewoon van cementproducenten of bouwen de tegels van cement dat in veel landen gemakkelijk verkrijgbaar is Dé webshop voor bijzondere Retro Tegels Anno Nu. Een van de meest gebruikelijke manieren waarop tegels uit Parijs worden gemaakt, is door cement (meestal op cementbasis) te mengen met epoxyharsen om een sterke en duurzame tegel te creëren die voor zowel binnen- als buitentoepassingen kan worden gebruikt. Elke tegel heeft ook een uniek patroon op het oppervlak. Sommige tegels zullen heel duidelijk zijn in hun ontwerp, sommige worden bijvoorbeeld in een effen kleur geproduceerd, maar andere kunnen in veel verschillende kleuren en patronen worden geproduceerd, misschien met nerven of andere decoratieve tekens of ontwerpen die er doorheen lopen. Andere tegels kunnen ongebruikelijke vormen of openingen tussen de tegels hebben, die ofwel met verschillende materialen kunnen worden opgevuld of gewoon als natuurlijke elementen kunnen worden gelaten.

Als je bedenkt waar metrotegels vandaan komen, moet je er rekening mee houden dat, omdat deze tegels zo populair zijn in Europa, ze ook extreem betaalbaar zijn. Door ervoor te kiezen tegels van cement te kopen in plaats van geïmporteerde materialen, helpt u dus geld te besparen op de bouwkosten. Een andere belangrijke overweging is dat, omdat Parijs een grote stad is, er veel afval ontstaat. Een deel van dit afvalmateriaal kan worden gerecycled en omgezet in nieuwe materialen, maar het grootste deel moet worden teruggewonnen, schoongemaakt en vervolgens verkocht of definitief worden weggegooid.

Site bezoeken voor meer info: https://www.retrotegels.nl/