Auto-tuning – Leer hoe je je motor kunt afstemmen

Auto-tuning is al lang een zeer populaire hobby en tijdverdrijf. In feite is in veel opzichten auto-afstemming vergelijkbaar met het afstemmen van uw voertuig om de prestaties ervan te verbeteren. De meesten van ons zullen onze auto één of twee keer per jaar afstemmen om die perfecte staat van ons voertuig te behouden. Auto’s kunnen voor vele redenen worden afgestemd. Sommige mensen zullen tune-ups uitvoeren om hun voertuigenprestaties te verbeteren en anderen voeren tune-ups uit om hun auto er beter uit te laten zien. Ongeacht wat de reden er veel voordelen zijn van het afstemmen van uw auto.

Het grootste voordeel van de tuning van de auto is dat het over het algemeen het leven van uw auto zal verhogen. Dit komt omdat het afstemmen de prestaties van de motor verbetert door zijn stress- en energieniveaus te verminderen. Het is ook een grote wijzigingsmethode omdat het het brandstofverbruik van uw auto drastisch kan verhogen. De meeste afstemwijzigingen kunnen resulteren in een stijging van 10% van het brandstofverbruik.

Een ander groot voordeel van auto-afstemming is dat het zonder al te veel moeite kan worden gedaan en de resultaten vaak onmiddellijk zijn. Sommige van de gemeenschappelijke wijzigingen die door tuners zijn gedaan, zijn dingen als ontstekingspoelen en een Igniscope. Een igniscope is een spiraal aan de bovenkant van de motor. Met een igniscope kunt u de hoeveelheid lucht verminderen die door de verbrandingskamer stroomt. Dit helpt om terug te gaan op de hoeveelheid brandstof die per motorcyclus wordt verbrand. Als u dit doet, kan uw motor efficiënter functioneren en langer duren voordat u reparaties nodig hebt of zelfs vervangen.

Een ontsteking is gevestigd in de buurt van de firewall aan de bestuurderszijde van de auto. Met de installatie van een Igniscope kunt u de hoeveelheid keren aanzienlijk afsnijden om uw auto handmatig opnieuw op te starten.

De spoel is wat de bougie veroorzaakt om te ontbranden wanneer het ontsteking van de auto wordt aangezogen. Igniscopes worden over het algemeen uit staal of aluminium gemaakt vanwege de metaallegering die wordt gebruikt om de lens te maken. Wanneer u een Ignisinco op uw voertuig installeert, kunt u verwachten dat u een drastische vermindering van het brandstofverbruik en de noodzaak van TUNE UPS kunt zien.

Een andere populaire afstemtechniek is roestvrijstalen uitlaatpijpen. Deze uitlaten worden meestal gebruikt voor racen, maar ze kunnen ook de brandstofefficiëntie van uw auto’s aanzienlijk verbeteren. De meest elementaire uitleg voor waarom deze pijpen populair zijn, is omdat ze brandstof niet zo snel als traditionele buizen verbranden. Met dit verlaagde verbruik kunt u geld besparen op gas. U moet ook zeker zijn en een goed uitlaatsysteem installeren dat bij uw voertuig en uw stemtechnieken past.

De laatste modificatie gingen bespreken is een ander deel van uw voertuigafstemming, dat de ontstekingstiming is. Uw transmissies ontstekingstiming kan rechtstreeks invloed hebben op hoeveel brandstof u zult branden tijdens het opstarten van uw motoren. Als u een hoge motortemperaturen ondervindt tijdens het besturen van uw auto, heeft u mogelijk uw ontstekingstiming in de war. Dit is een veel voorkomend probleem met auto’s die lang geleden zijn gebouwd zonder verbeteringen aan de moderne dag in ontstekingstiming. Om dit te verhelpen, moet u een expert raadplegen in de tuning van de auto om erachter te komen wat er mis is met uw huidige ontstekingstiming en om ervoor te zorgen dat u het hebt opgelost, zodat het niet opnieuw gebeurt.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/