Afvalcontainertypen – Wheelie vs roll-off

Een afvalcontainer, ook wel een prullenbak genoemd, is in het algemeen geconstrueerd uit metaal of kunststof en wordt gebruikt voor het tijdelijk opslaan van organisch afval. Sommige gemeenschappelijke Britse termen zijn stofbak, vuilnisbak en afval kan. De woorden tas en afval komen ook voor in British Engels gebruik; In de Verenigde Staten wordt de term vaak gebruikt in plaats van Wheelie Bin.

Voetpedaalbakken heeft drie wielen die hen in staat stellen om zonder fysieke kracht te bewegen. Ze zijn bedoeld voor afvalopslag in residentiële en commerciële locaties. Sommige voetpedaalbakken hebben handvatten, zodat ze kunnen worden verplaatst naar de meeste locaties zonder hulp te vereisen. Deze bakken zijn verkrijgbaar in vaste kleuren, zwart, blauw, wit, helder of vorst.

Wheelie bin Een wheelie bin is een ander type openbare afvalcontainer. Het is bedoeld voor het verzamelen en wordt over het algemeen op de wegkant van een weg geplaatst. Sommige wielbakken bevatten andere items zoals flessen, blikjes of caps;

Voorlading Dumpster Een voorlading Dumpster is de meest gebruikte afvalcontainer. Het is ontworpen om afval te verzamelen van huizen, bedrijven en commerciële eigenschappen. Het verzamelt afvalstoffen zoals papier, karton, glas, tin, plastic, enz. En levert ze op de locatie die door de klant is opgegeven.

De voorladingsdumpster is verdeeld in secties, meestal gelegen aan de buitenkant van een gebouw, waarmee de afvalcontainer gemakkelijk toegankelijk is.

Uitrolbakken Een uitrolcontainer of dumpster is een ander type afvalcontainer dat vaak wordt aangetroffen in woonwijken. Het bestaat uit een grote trommel die los puin bevat, in het algemeen gemengd met menselijke afvalstoffen. De container is bevestigd aan een transportband, die het vervolgens naar de grond rolt. Roll-off-bakken zijn geschikt voor vaste, vloeibare of gasafvalmaterialen. Sommige roll-off-bakken bevatten een vergrendelingsmechanisme, terwijl anderen volledig vanaf de bodem volledig toegankelijk zijn.

Zowel Wheelie-bakken en roll-offs zijn geschikt voor het afvoeren van gevaarlijke afvalstoffen. Ze zijn echter heel verschillend van elkaar in hun ontwerp en functionaliteit. Terwijl wielbakken draagbaar zijn en in verschillende ontwerpen komen, zoals kunnen worden gestapeld of opgestapeld, moeten roll-offs worden geassembleerd. Deze apparatuur is ook duurder dan de eerste. Om te bepalen welke afvalcontainer het beste bij u past, moet u eerst de basiskenmerken van elk type afvalcontainer begrijpen.

Klik nu op ons om een ​​afvalcontainer bij u in de buurt te huren.